8 Feb 2012

Filem Yang Memberi Kesan : Part I

Semenjak 2-3 tahun kebelakang ini PerangFilem banyak menonton filem dalam dan luar negara. Apatah lagi sejak berblogging, banyak filem yang menarik yang telah ditonton. PF ingin berkongsi antara filem yang memberi kesan atau pun tak keterlaluan boleh disebut sebagai filem yang menyentuh perasaan. Disenaraikan di bawah filem BUKAN dari Malaysia filem yang memberi kesan Part I (kalau nak tahu lebih lanjut, sila google saja) :

10. CHANGELING (2008)


9. LE GRAND VOYAGE (2004)


8. TWO - LEGGED HORSE (2008)


7. LASKAR PELANGI (2008)


6. CAPTAIN ABU RAED (2007)


5. AFTERSHOCK (2010)


4. RIDING ALONE FOR THOUSANDS OF MILES (2005)


3. MY SISTER'S KEEPER ( 2009)


2. CHILDREN OF HEAVEN (1997)


1. CINEMA PARADISO (1988)
Tribute to this movie (click here)



7 comments:

Hans said...

aku baru habis menonton filem Children Of Heaven sebentar tadi...memang menarik dan terbaik..tersentuh weh tengok filem nih...terima kasih atas perkongsian 10 filem yang menyentuh perasaan nih :-)

PerangFilem said...

sama-sama.... best kan? bole ko buat review nanti.

Hans said...

ar ar...malam ni ke or esok aku buat..kul 2.30 kang aku nak tgok filem Man On A Ledge :-)

PerangFilem said...

ya minggu ni Man On A ledge je nampak best...

PerangFilem said...

...baru sedar semua filem di atas melibatkan kanak-kanak ;)

Anonymous said...

ade tengok i am sam?

PerangFilem said...

belum tengok.